حکمت کهن

علوم باطنی و ماوراء ، علوم غریبه ، فراروانشناسی ، موفقیت و توسعه فردی ، قانون جذب ، طب مکمل

حکمت کهن

علوم باطنی و ماوراء ، علوم غریبه ، فراروانشناسی ، موفقیت و توسعه فردی ، قانون جذب ، طب مکمل

حکمت کهن

آموزش نظری و عملی، عمومی و اختصاصی ، اشتراک گذاری دانسته ها و تجربیات درباره متافیزیک و علوم غریبه، علوم باطنی، فراروانشناسی، روانشناسی موفقیت و توسعه فردی ، آموزه های قانون جذب.

یوگا چیست؟ - همه چیر درباره یوگا

یوگا چیست؟ - همه چیز درباره یوگا

(بخش اول)

اگر نیرو بخشیدن به سیستم قلبی _ عروقی ، کشیدن و حرکت دادن ماهیچه ها و پرورش روح و ذهن در برنامه کاریتان است ، با دقت مطالب زیر را بخوانید تا با اساس و پایه یوگا آشنا شوید.

یوگا چیست؟

یوگا دانشی باستانی درباره بدن است که قدمت آن به 5000 سال پیش در کشور هند بر می گردد. یوگا از کلمه (yoj) در زبان سانسکریت گرفته شده که به معنای یکی کردن و وحدت است و در یوگا به ایجاد یکپارچگی بین ذهن ، جسم و روح گفته می شود. یوگا یا "جوگ" واژه ای سنسکریت با معانی بسیار وسیع است و از مصدر "یوج" با دو معنای "پیوستن"  یا "اتحاد" و رام نمودن حیوان وحشی و سرکش است. در زبان پهلوی چوبی را که هنگام شخم زدن بر گردن دو گاو گذارده می شود "یوغ" یا "جوغ" می نامند که کار آن هماهنگ نمودن حرکات و گامهای دو گاو است تا بتوان در یک خط مستقیم زمین را شخم زد و خاک آن را بارور نمود. در یوگا نیز کنترل ، اتحاد و همسویی میان نیروهای متنافر وجود ، در نظر گرفته شده که در غیر این صورت تکامل ، باروری و بالندگی شعور انسانی و رشد خوشه های طلایی عرفان و آگاهی متعال در کشتزار قلب و روح و در نهایت رسیدن به مبدا آفرینش و سرچشمه هستی بخش میسر نخواهد بود.

یوگیها معتقدند برای اینکه انسان بتواند با خود و دنیای اطراف خود در تعادل و هارمونی باشد باید به یکپارچگی جسم ، ذهن و روح برسد.برای یکی شدن این سه باید احساس ، کردار و بینش او در تعادل باشند. یوگیها برای رسیدن به این تعادل فرمولی رابدست آوردند که از ورزش ، تنفس و مراقبه تشکیل شده که هر سه این ها قسمتهای اصلی یوگا را تشکیل می دهند. در یوگا از بدن مراقبت شده و به آن احترام گذاشته می شود زیرا که بدن اولین وسیله برای رشد انسان محسوب می شود. تمرینهای یوگا گردش خون را بهتر می کند ، ارگانهای شکمی را تحریک کرده و بر روی سیستمهای غده ای بدن فشار می آورد که نتیجه آن سلامتی بهتر برای انسان می باشد.

یوگیها معتقدند که تنفس سرچشمه زندگی است و بر این اساس تکنیکهای خاصی را برای تنفس که کنترل تنفس و افزایش حجم ششها می باشد را بدست آوردند. آنها با تمرکز کردن بر روی تنفس ، خود را برای مرحله بعد یوگا که مراقبه است آماده می کنند.

یک تعبیر نادرست از مراقبه این است که مراقبه یعنی مبارزه با ذهن در صورتیکه مراقبه تمرکز و آرام کردن ذهن می باشد .

 با تمرینات و تکنیکهای تنفسی ، سطح آگاهی بر روی بدن بالا رفته و می توان تمرکز خود را افزایش داد و استرسهای روزانه را از بین برد.

به تعبیر دیگر یوگا روشی فراروانشناسانه برای کشف رازهای درون و حقیقت وجود انسان است.

در یوگا از راه هماهنگی میان تن و روان ، تفکر و عمل ، ذهن و شعور با اندیشه های ژرف عارفانه و الهی بارور می شود. یوگا روشی برای رسیدن به درجات ارتقا روحی و تربیت و راهبری فکر ، کلام و عمل است.

یوگا خصال انسانی و نیز استعدادهای نهفته و شگرف و نیروهای بالقوه را در فرد بیدار نموده و شعور روحانی را همچون نیلوفری سپید بر سطح تالاب تمایلات نفسانی رویش و برتری میدهد.

یکی از تمرینهای فکری در یوگا  "تمرکز " است که عبارت است از ثابت نگاهداشتن قوای فکری بر روی موضوع خاص مادی یا روحانی است. تمرکز تنها در سایه سکون و آرامش فکری است و کسی که آرامش نداشته باشد قادر به تمرکز صحیح و کامل نخواهد بود. سکون و آرامش بستگی به تقوی و درستکاری دارد چون بیشترین عوامل نابسامانی و پریشانهای فکری در ناراستی ها و هیجانات ناشی از آنها است.

در متون یوگا از سیزده روش یوگا نام برده شده است که عبارتند از: 

1- هاتا یوگا ، 2- راجا یوگا ، 3- آشتانگا یوگا ، 4- دهیانا یوگا ، 5- مانترا یوگا ،  6- لایا یوگا ، 7- کندالینی یوگا ، 8-کارما یوگا ، 9- تانترا یوگا ، 10-کیریا یوگا ،  11- گیانا یوگا ، 12- یانترا یوگا ، 13-بکتی یوگا.

یوگا چیست؟ - همه چیر درباره یوگا ، کندالینی یوگا و پرواز جسم

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی